Moskou
Dag allemaal!
Zaterdag zijn we vroeg opgestaan om Moskou te gaan verkennen. Na 100m lopen begon het te plensen...beetje balen...maar goed, regenkleding aan en doorlopen. Vanaf het hostel is het zo'n 20 min. lopen naar het Rode plein en het Kremlin. Alle bezienswaardigheden zijn daar ook in de buurt dus dat is perfect! Tijdens ons verblijf hier vierde Moskou zijn 681e verjaardag. Leuk maar helaas stond er op het rode plein een soort stadion waar s'avonds allerlei shows gehouden werden - voor Poetin
en genodigden, niet voor ons. Jammer maar we hebben gelukkig wel het st. Basils Kathedraal gezien. Vanaf daar hebben we een lange stadswandeling gemaakt. Langs allerlei kerken en imposante gebouwen. Mooie stad.De Russen. Ze zijn stug. De meeste dan. Ze willen weinig met je te maken hebben en maken dat goed duidelijk wat misschien juist prettig is. Ze kijken allemaal boos om zich heen, als je iets vraagt schudden ze 'nee' en meer niet. Yosta werd door een vrouwtje een metropoort ingeduwt omdat het te lang duurde, Len werd - om onduidelijke redenen - ineens uitgescholden door een vrouwtje in de supermarkt (misschien zn tattoos), en Cor en Babette mochten geen hotdog kopen bij een hotdogtent. Laat maar dan...
Zondag weer de stad in. Nu de metrostations. Erg mooi (zie foto's). We waren snel moe door het vele lopen de dag daarvoor dus ging op tijd terug om lekker in het hostel te chillen. Vandaag - onze laatste dag - zijn we weer naar het rode plein gelopen om wat betere foto's te maken (nu nog niet op de site
). Vervolgens boodsschappen gedaan, want we worden straks om 20:00 opgehaald om naar de trein te gaan. De transmongolie express vertrekt om 23:30, we komen vrijdagochtend om 07:30 aan in Irktutsk. We zijn erg benieuwd naar wat ons te wachten staat. Moskou was leuk,maar wevinden het niet erg om door te reizen...Daaaag!
Wow, klinkt erg bijzonder allemaal. En tsja, die russen hebben met hun communistische verleden wel geleerd hard te werken maar niet geleerd te lachen ;)
Wat spannend dat de treinreis bijna gaat beginnen! Heel veel plezier, ben net als jullie ook heel nieuwsgierig wat het gaat brengen!
Liefs
Leuke update!
Jammer dat ze niet zo vriendelijk zijn, maar ook weer een ervaring rijker toch?!
leuk, de treinreis! Ben weg benieuwd hoe jullue dat vinden!
Dus ik wacht met smart op jullie volgende verslag :)
Kus!
Aaah! Zo chagerijnig zijn wij NL'ers dus toch niet.. in vergelijking met die russen! Nou TJOEK TJOEK! Have fun!
Ben blij dat je goed aangekomen ben en we zijn benieuwt waar de reis naar toe gaat
We hebben oma de verjaardag geviert bij tilie en was heel gezellig en lekker gegeten
(de kip van pa was lekker)
gr mia en janus
Ha Yosta en Victor,
Heb de link van jullie site doorgekregen van Marieke.
Wat een mooie reis gaan/zijn jullie aan het maken. Ik vind het erg leuk om jullie te volgen!
Heel veel plezier en avontuur toegewenst!
groetjes Ingeborg