De Avonturen van Yosta en Victor in diep donker Afrika

Chengdu

Dag lieve mensen,

Woensdagochtend om 4.00 zou onze trein vertrekken naar Chengdu. We vertrokken om 2.00 uit ons hostel omdat we niet wisten of we makkelijk een taxi konden vinden. We waren om 2.10 op het station, mooi op tijd dus haha..
We moesten wachten in een smerige wachtruimte waar de kakkerlaken over de grond liepen. Om 3.30 zagen we dat onze trein een vertraging had van 30 min. Om 4.15 gingen we even checken of onze trein er al was. We raakte volledig in paniek toen het meisje waaraan we het vroegen een andere kant op wees. We hadden toch echt goed gekeken dat we in de juiste wachtruimte zaten. We liepen met haar mee en kwamen in een mooie schone ruimte. Dat was de wachtruimte voor de softsleepers, wij waren daarvoor aan het wachten in de ruimte voor de hard seats. Beetje jammer dat we dus onnodig tussen de kakkerlaken hadden gezeten, maar we hadden onze trein in ieder geval niet gemist. De trein kreeg nog meer vertraging, uiteindelijk konden we om 5.00 instappen.
Wij sliepen samen met Cor en Babette in een coupe.

Ik werd om 10.00 weer wakker, daar was ik ook erg chagrijnig door want zoals veel van jullie weten is slapen een van de dingen die ik graag doe. Gelukkig viel ik weer in slaap, en sliep vervolgens een gat in de dag. Ik werd om 16.50 wakkerJ!!

Doordat de trein al vertraging had bij vertrek kwamen we ook later aan in Chengdu. We hadden vrij direct een taxi en waren uit de trein en geinstaleerd in het hostel binnen 1 uur. Heerlijk dat het allemaal zo vlekkeloos verloopt.

Onze hostel is prima, we hebben weer een kamer met z'n zessen. Er hangen wel vieze nep satijne blauwe gordijnen voor elk bed. Maar goed verder is het schoon. Het straatje waar het hostel aan zit is rustig en gezellig. Maar als je het straatje uitloopt zit je direct in het centrum!

Vandaag zijn we naar de panda's gegaan. We hadden een chaufeur geboekt vanuit het hostel , vertrokken om 7.30. We betaalde 100 yuan p.p. dat is 12.50 euro, en de entree zat erbij in. Helemaal niet duur dus.
Je kon als je dat wilde voor 1000 yuan op de foto met een baby panda en 500 yuan voor een grote panda. Natuurlijk hebben we dit allemaal niet gedaan! Ik zou het super schattig vinden om er een vast te houden maar dat is niet goed voor dat lieve beestje.

Het park was prachtig, heel mooi aangelegd het het was nog lekker rustig. We liepen over paden waar de bamboe overheen groeide en mooie aangelegde stukken tuin.

We moesten een eindje lopen, toen we bij onze eerste panda's kwamen. OOOH wat zijn ze leuk!!! We zagen eerst volwassen panda's, er zagen er drie per groot stuk land. Eentje lag rustig in een boom te slapen en de andere lag lekker in de zon. Het zijn echt hele leuke beesten. Ze zijn erg lui en zijn maar met 2 dingen bezig: bamboe en slapen. Gelukkig waren ze toen wij er waren bezig met bamboe eten. Ze stoppen een stuk of 10 bladeren in hun mondhoek, draaien er een soort sigaar van, gaan lekker op hun rug liggen... en eten maar.
Daarna liepen we door naar de nursery, we moesten heel stil zijn. Er lagen daar 8 hele kleine panda's. We konden ze ontzettend goed zien, we zagen ook hoe er eentje werd gewogen. We mochten wel foto's maken maar natuurlijk zonder flits.
We hebben ook de rode panda gezien. Eentje ging ook met z'n kontje over het gras. We denken dat ze dan hun territorium willen markeren. Dat waren ook echt prachtige beesten!

Het park was gigantisch, en de stukken land waar ze op leefden waren groot en ze konden zich verstoppen als ze de mensen beu waren. Heel fijn om te zien dat ze in zulke goede omstandigheden leven.

Een herinnering om nooit te vergeten!!

We blijven tot maandagmiddag hier in Chengdu en gaan een beetje site-seeing doen. Hopelijk heerlijk eten en ontspannen. Het weer de aankomende dagen wordt ook 25+ dus dat wordt ook genieten!

Antwoord op alle jullie reactie's:
Diederik: We zijn er niet continu bewust van dat we in het buitenland zijn maar we zijn wel degelijk toeristen, met onze camera's haha! En er worden regelmatig foto's van ons gemaakt.
Anneke: Je hoeft die man van de tuktuk niet zielig te vinden, want het was een gemotoriseerd voertuig. Gelukkig voor hemJ!
Hanny: Het is geen tempel, maar een van de 40 gebouwen in de verboden stad. Ja daar lopen de koeien, Victor loeide naar ze en toen keken ze op, zelfs van die afstand!! Victor zit daar op die rots.

Veel liefs Victor en Yosta

Janinka

Leuk leuk leuk! lief die foto'tjes, je zou ze zo graag willen knuffelen. Ik ben ook bijna klaar voor vertrek, as maandag vlieg ik weg. Dinsdag in Kuching. Ben ik weer een beetje dichterbij! genietse! xx

Hanny

En weer staat er een mooi verhaal op jullie site, het is echt smullen om alles te lezen.
Nog een paar fijne dagen in Chengdu en ik ben benieuwd naar het volgende reisverslag. Dikke kus voor jullie beiden en de hartelijke groeten aan de andere vier reisgenoten.

anneke st

leuk verhaal weer. Wat staat er nu op het programma? Ik vind het spannend leuk om jullie verhalen te lezen!! dikke knuffel ook aan Victor en de reisgenoten. Kakkerlakken kan je ook eten iets om de volgende keer te proberen? Goed voor de verveling als je lang moet wachten.

Chantal

He Yosta (en Victor),

Ik vind het erg leuk om jullie reisverslag te lezen. Er komen een hoop herinneringen terug aan de reis die wij 5 jaar geleden naar China maakten. Wij hebben ons afgevraagd hoe zulke dunne takjes de panda beren kunnen houden :).

Ik wens jullie nog veel plezier tijdens de rest van de reis en ben benieuwd wat jullie nog gaan beleven.

Groetjes Chantal (BZ)

angela beckers

Hallo Yosta en Victor,
Ben blij dat jullie het zo fijn hebben en dat alles goed gaat. Waar gaan jullie nu naar toe?

peter litjens

mooie verhalen en gelukkig alles safe met jullie, leuk dat jullie de locals proberen te spreken ook koken en kletsen
fijne tijd nog en tot mails.

Diederik

Ff via deze mannier...hoe was je bejaardag Victor???

En natuurlijk gefeliciteerd namens ons drieën!!!!

Charlotte

He Yosta en Victor,

Klinkt super allemaal zeg!! Ik kijk uit naar jullie volgende verslag!